W szwajcarii duzo aut bylo z mocnymi silnikami, ale mialo tez naped na 4 lapy.
Guma (zaślepka gumowa) pod podwoziem - kiepski podnośnik
Zwiń
X
-
Guma (zaślepka gumowa) pod podwoziem - kiepski podnośnik
witam kolegów. Mam mianowicie taki temat. Jako, że zbliża się zima postanowiłem wymienić koła na zimowe w garażu który posiadam. No i zabrałem się do działania od przedniego koła od strony kierowcy. generalnie wymieniłem koło tylko przez ten kiepski podnośnik który posiadam - wychodzi tłok ale o śr. ok.2cm - wleciała mi zaślepka gumowa, która jest w okolicach przedniego koła pod podwoziem(właściwie są dwie niedaleko siebie - wchodzą w podwozie).
Po prostu jak podnosiłem to dałem za cienką deseczkę i tłok przebił się przez deskę i wdusił mi tą zaślepkę do środka i nie idzie jej już wyciągnąć bo gdzieś w czeluściach podwoziowych zniknęła.
Czy ktoś z kolegów wie czy takie coś można kupić - jak to nazwać a może jakiś symbol - bo troszkę się boję że przez zimę dostanie się tam woda ze solą i może się rdza kiedyś pojawić.
Pozdrawiam i czekam na propozycje co z tym fantem zrobić
- sprawa dotyczy [O1]
-
-
wiem że powinno się podnosić za progi ale wcale mi się to nie podoba bo te podnośniki fabryczne to są do używania ale na lustrzanej powierzchni. Wiem jak miałem seja to też takie dziadostwo było dlatego kupiłem sobie teleskopowy - ale widać kiepski. Teraz kupię taki pieskowaty na kółkach i będzie ok.Zamieszczone przez adamo64Kolego mondii a zdradź tajemnicę gdzie to podpierałeś auto na podnośniku.Z tego co mi jest wiadome to wolno Octavię podnosić tylko za progi , i najlepiej robić to ori podnośnikiem.Ale jak masz inny patent to podziel się info.
[ Dodano: Nie 30 Lis, 08 14:07 ]
ok. pewnie tak się skończyZamieszczone przez cysterniarzmondii, w ASO, powiedz że potrzebujesz gumowy korek podwozia(będą wiedzieć o co chodzi), ja zapłaciłem chyba coś 2zł/szt.
może nawet sprawdzę sobie u kolegi w ETCE. Dzięki za pomysła
Komentarz
-
-
No właśnie możę ktoś kompetentny wskazać za co można ponosić nasze czeszki ponośnikiem typu żaba.Wiem że w fachowcy ponoszą Octavię tylko za progi i myślę o jakieś modyfikacji podnośnika typu żaba aby te progi się nie zaginały i nie traciły zabezpieczenia antykorozyjnego.Czy można żabą podnosić cały tył za środek tylnej belki?
Czy ta belka nie zagnie się?
Komentarz
-
-
ostatnio podstawiłem podnośnik pod środek tylnej belki i jak zacząłem podnosić to widać było jak belka zaczyna się fest wyginać zanim buda całkowicie się uniosła i tylne koła oderwały się od ziemi - ja wymiękłem bojąc się trwałego odkształcenia - lewarek podłożyłem w miejscach przykręcania belki do budy i dalej było wszystko okZamieszczone przez adamo64No właśnie możę ktoś kompetentny wskazać za co można ponosić nasze czeszki ponośnikiem typu żaba.Wiem że w fachowcy ponoszą Octavię tylko za progi i myślę o jakieś modyfikacji podnośnika typu żaba aby te progi się nie zaginały i nie traciły zabezpieczenia antykorozyjnego.Czy można żabą podnosić cały tył za środek tylnej belki?
Czy ta belka nie zagnie się?
Komentarz
-
-
Gość
ja juz nie uzyje podnosnika oryginalnego i napewno nie za progi, w miejscu do tego przeznaczonych pogialem progi, jak robilem klape blacharz poprostowal i zabezpieczyl od nowa, teraz tylko zaba.
Komentarz

Komentarz